Nädalaleht MK-Estonia on lugejate arvu poolest taas liider

mk2-2155

Turu-uuringute AS andmetel on nädalaleht MK-Estonia 2012 aasta neljas kvartalis turuliider venekeelsete kommertsväljaannete seas ning lugejate arv on 62 tuhat.

Võrdluseks: TNS EMOR’ i andmetel oli MK-Estonia ka 2011 aasta neljandas kvartalis liider venekeelsete väljaannete seas. Eelmise aasta neljanda kvartali lugejate arv oli 52 000 lugejat.

„On märgata huvitavat trendi: samal ajal kui meie näitajad on üle kahe aasta püsinud samal tasemel ja isegi kasvavad, siis eestikeelsed väljaanded aeglaselt, kuid kindlalt kaotavad lugejaid “- märgib MK-Estonia peatoimetaja Andrei Titov.

Tema sõnul jätkab MK-Estonia ka edaspidi oma lugeja heaks töötamist, pakkudes perioodiliselt midagi uut ja huvitavat. „Me ei seisa paigal ja ei puhka loorberitel. Tekkivad uued rubriigid, uued teemad, uued näod“, – räägib peatoimetaja.

MK-Estonia täna- see on 72 lehekülge erinevaid materjale laia lugejaskonna jaoks. 75% materjalidest kajastavad Eesti jaoks aktuaalseid teemasid ning ainult 25% räägib elust välismaal (Venemaal, Lätis, USA ja mujal).

Igas numbris saavad lugejad infot, mis võib olla kasulik ka igapäevaselt: juristide vastused lugejate küsimustele, seaduste selgitused, tarbija õigused, retseptid, tervisliku eluviisi nõuanded ja palju muud. Aktuaalseid uudiseid ning tähtsamaid MK-Estonia artikleid saab lugeda portaalis www.mke.ee.

Ajalehe MK-Estonia tiraaž on 12 250 eksemplari. Ajalehe esimene number ilmus 9. juunil 2004.a. Nädalaleht MK-Estonia kuulub Baltic Media Alliance, balti riikide kõige suuremasse meediakontserni.

Turu-uuringute AS tegeleb Eestis väljaantavate venekeelsete ajalehtede ja ajakirjade lugejate uuringuga, mis on tellitud Eesti Meediaorganisatsioonide Liidu poolt. Liitu kuuluvad Eesti Ajalehtede Liit, Eesti Ajakirjade Liit ja Eesti Meediaagentuuride Liit.