Esmakordselt Eestis: vokaalkonkurss „Hääl“ Pervõi Baltiiski kanalil

golos

Pervõi Baltiiski kanali sügishooaeg algab populaarseima venekeelse muusikaprojektiga „Hääl“. Esinejaid hindavad Venemaa staarid Grigori Leps, Polina Gagarina, Dima Bilan ja Leonid Agutin. Konkursi osavõtjatel tuleb läbida «pimeda kuulamise“ kuus etappi ja lõpetada finaalsoologa. Saade „Hääl“ on eetris igal laupäeval kell 20:20.  

Konkursile tuli 14 tuhat avaldust ja kuulamisele lubati mõned sajad vokalistid Venemaalt, Lätist, Valgevenest, Ukrainast, Gruusiast, Kuubalt ja USA’st. Muusikaprojekti „Hääl“ kolmandast hooajast võttis osa Eesti džässilaulja Sofia Rubina-Hunter. Sofia jõudis teise vooru.

Shou „Hääl“ saatejuhiks jääb endiselt kõige karismaatilisem Venemaa näitleja Dmitri Nagijev. Parimaid hääli valivad välja Grigori Leps, Dima Bilan (Eurovisiooni-2010 võitja), Leonid Agutin ja Polina Gagarina, kes oli eelmisel aastal Venemaa poolt Eurovisiooni esindajaks.

Laupäeval näevad vaatajad korraga kaks „Hääle“ osa: kell 17:40 ja kell 20:20. See on nn. „pime kuulamine“, kus osalejad esinevad ühekaupa elava muusika saatel. Mentorid ei näe osalejaid, kuid kuulevad ja hindavad nende hääli. Iga mentor võib võtta esineja oma võistkonda. Kui osaleja on valitud mitme mentori poolt, siis saab ta ise ot-+sustada kelle võistkonda tahab jääda. Etapi lõpuks koosnevad kõik neli võistkonda 14-st osalejast.

Muusikaprojekt „Hääl“ on maailmakuulsa teleshow The Voice kohandatud  Venemaa versioon, mida näidatakse kümnetes maailma riikides. Projekti „Hääl“ esimene hooaeg möödus 2012 aastal tohutu suure eduga. Sellest ajast peale oli  konkursil pidevalt kõrge reiting ja projekt pikendati järgmistele hooaegadele.