Venekeelsed eestimaalased usaldavad kõige rohkem PBK telekanali Eestis toodetud infosaateid

kushpelo_min

Uuringu “Eesti ühiskonna integratsiooni monitooring 2017” tulemuste järgi arvavad 70% küsitletutest, et kõige olulisem infoallikas nende jaoks on saade „Eesti uudised“. 58% küsitluses osalejatest nõustuvad, et ka teised saated PBK kanalil, mis on toodetud Eestis, on olulise infoväärtusega.

Infosaade „Eesti uudised“ kuulub püsivalt kõige populaarsemate venekeelsete telesaadete hulka. Huvi uudistesaate vastu ei vaibu isegi suvel, vaatamata sellele, et tegemist on televisiooni mõistes madalhooajaga. Kolmapäeval, 14. juunil oli „Eesti uudiste“ vaatamisaja osakaal selle nädala suurim, 13%. Saate reiting oli 5,2%. Sellel õhtul vaatas saadet vähemalt ühe minuti 79000 eestimaalast vanuses 4-aastat ja rohkem. Võrdluseks, telekanalil ETV+ oli venekeelse „Aktuaalse kaamera“ vaatamisaja osakaal 3% ning reiting 1%.

Eesti Uudised on Eestis toodetud õhtune uudistesaade, mis kajastab riigi elanike jaoks aktuaalseid teemasid. 2015. aastal avas uudisteteenistus „kuuma liini“, mille kaudu riigi elanikud võivad helistada numbril 600 99 40 ja teatada juhtumitest ja sündmustest, mis on nende arvates väärt õhtustes uudistes kajastamist. Eesti Uudised on eetris PBK kanalil igal tööpäeval kell 20:40.

Samuti kuulub populaarseimate venekeelsete saadete hulka Vitalij Belobrovtsevi saade „Kaadri taga “. Igal neljapäeval annab kuulus meediaekspert Vitali Belobrovtsev PBK eetris oma terava ja kompromissitu hinnangu aktuaalsetel teemadel, mille nüansid jäävad muidu tavauudiste „kaadri taha“ ja ei jõua ajaleheveergudele ega saa meediakajastust ka internetis.

Peale selle toodetakse Eestis PBK saated „Tere hommikust, Tallinn!“, „Vene küsimus“ ja „Meie pealinn“.

Integratsiooni monitooring on Kultuuriministeeriumi poolt tellitud lõimumisvaldkonna sõltumatu süvauuring, mida Balti Uuringute Instituut,( IBS), poliituuringute keskus Praxis ja Tallinna ning Tartu ülikoolide teadurid ühilselt läbi viivad.

PBK kanal on üks meediakanal Eestis, mida esindab ettevõte BMA Estonia, mis on Baltijas Mediju Alianse holdingu eesti esindus. Baltijas Mediju Alianse (BMA) on rahvusvaheline meediagrupp, mis tegutseb kolmes Balti riigis (Lätis, Leedus ja Eestis). Lisaks PBK’le esindab BMA Eestis ka telekanaleid NTV-Mir Estonia, REN TV Estonia, nädalalehte MK-Estonia ja TVDom online-tv’d.