Nädalaleht “MK-Estonia” on kõige populaarsem venekeelne väljaanne

MK1

Eesti Ajalehtede Liidu tellimusel tehtud uuringu järgi, mille viis läbi firma Faktum&Ariko, on nädalaleht MK-Estonia lugejate arvu poolest liider venekeelsete ajalehtede seas – igal nädalal loevad seda ajalehte 72 400 inimest. Võrreldes eelmise asstaga on MK-Estonia lugejate arv kasvanud kolmandiku võrra.

2017.aastal, jaanuarist juunini, on MK-Estonia tõhusalt tugevdanud oma positsiooni: lugejate arv kasvas peaaegu 20 000 inimese võrra ehk 38%. Aastal 2016 oli Eesti Ajakirjade Liidu poolt tellitud uuringu tegijaks Turu-uuringute AS ning selle uuringu andmetel oli 2016. aastal ajalehe auditoorium nädalas 52 548 inimest.

Samuti on kasvanud ajalehe MK-Estonia tiraaž ja hetkel on see 14 000 eksemplari.

“Osaliselt mõjutab neid näitajaid olukord turul ja ajalehtede „Denj za dnem“ ja „Postimees vene keeles“ tegevuse lõpetamine eelmise aasta lõpus“ – räägib MK-Estonia ajalehe peatoimetaja Andrei Titov. „Me oleme väga rõõmsad, et need, kes varem eelistasid meie konkurente, on õppinud hindama meie väljaande plusse ning juba püsivale tiraažile lisandus ka eeltoodud faktorist tingitud lugejaskond.“

MK-Estonia nädalaleht tänasel päeval – see on maksimaalselt kasulikku informatsiooni laiale auditooriumile: juristide vastused lugejate küsimustele, seaduste selgitamine, tarbijate õigused, ajakirjanike juurdlused, komunaalmajanduse probleemid, toiduainete ja teenuste ekspertiisid, artiklid tervise ja ilu teemadel, toiduretseptid, intervjuud tuntud inimestega Eestis ja välismaal, ristsõnad, saatekavad ja palju muud. Kõige aktuaalsemad MK-Estonia materjalid ja igapäevased uudised avaldatakse portalis www.mke.ee.

Nädalaleht MK-Estonia kuulub Baltikumi ühte suurimasse meediakontserni Baltijas Mediju Alianse. Sellel aastal sai MK-Estonia 13 aastaseks.

Vastavalt uuringu andmetele on teiste venekeelsete väljaannete näitajad järgmised: „Linnaleht“ vene keeles – 66 700, „Severnoe poberežje“- 46 000, „Delovie vedomosti“ – 30 700.