Pidu televiisori ees: PBK on endiselt kõige populaarsem venekeelne kanal

foto

Uusaasta eel, 31. detsembril, tõusis Pervõi Baltiiski Kanal (PBK) taas kõige populaarsemaks telekanaliks Eesti venekeelse auditooriumi seas, näitavad meediauuringute agentuuri Kantar Emor andmed.

Kantar Emor andmetel oli PBK aasta viimasel päeval Eesti venekeelse auditooriumi seas enim nõutud: telekanali reiting oli 4,9%, televaatajaskonna osakaal – 19%.

Kokku vaatas 31. detsembril Pervõi Baltiiski Kanalit 302 tuhat inimest (summaarne auditoorium päevas, 4+).

Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratase uusaastatervitust ja Eesti hümni nägid ja kuulsid 27% Eesti venekeelsetest vaatajatest. Vaatajaskonna osakaal kõikidest riigi televaatajatest vanuses alates 4.a. oli 8,4%.

Keskmine PBK vaatamisaeg oli 31. detsembril 2 tundi (venekeelne auditoorium, kogu Eestis). Tallinna venekeelse auditooriumi seas oli vaatamisaeg veel pikem – 2 tundi 23 minutit.

Tuleb ära märkida, et vaatajate suurt huvi pälvisid BMA meediakontserni esindatud kanalid ka Lätis. 2017. aasta viimasel nädalal sai PBK-st televaatajaskonna osakaalu järgi Lätis liider keskmise reitingu 2,6% ja osakaaluga 12,4%.

Valeri Jeršov, Baltijas Mediju Alianse meediakontserni programmiosakonna direktor: “See, et PBK on läinud aasta viimastel päevadel ja uusaastaööl Balti riikides mitmete näitajate alusel kanal number üks venekeelse auditooriumi seas, näitab meie vaatajate lojaalsust ja usaldust. Need näitajad räägivad ka aastavahetuse programmi kvaliteedist, mille poolt vaatajad „hääletasid“ oma TV-pultidega.

Ja kuigi uus aasta on juba alanud, siis aastavahetuse programm PBK-s jätkub. 13. jaanuaril näevad televaatajad meelelahutusshow’d „Vana Uus aasta Pervõi kanalil“ (kell 22:35), 14. jaanuaril aga lemmikshow’de aastavahetuse erisaateid, nagu näiteks „Täpipealt“ (16:40) ja „Kõigist parem“ (19:30), samuti Lõbusate ja Leidlike Klubi kõrgliiga finaali (22:35).