„Vene küsimus“: kes dikteerib, mida Eesti venekeelne elanikkond vaatama peaks

Rusvopros1

Juba sel laupäeval, 3. veebruaril, arutavad Pervõi Baltiiski kanalil (PBK) Eestis tuntud inimesed kõige vastuolulisemaid küsimusi, mis on seotud meie riigi venekeelse kogukonnaga.

Viimasel ajal on meedias puhkenud tõeline infosõda. Tüliõunaks on saanud PBK – kõige suurema venekeelse auditooriumiga telekanal Eestis. Millega on seletatavad sellised rünnakud – võitlusega turu eest või hoolitsusega meie vaimsuse üle? Nagu märkis politoloog ja jurist Rein Müllerson saates „Vene küsimus“, – „dissidentsus on keelatud, kõik peavad mõtlema ühtemoodi“. Aga on see tõesti nii? Ning kõige tähtsam küsimus, millele saates püütakse vastus leida, – kes otsustab, mida venelased vaatama peaks?

Diskussioonist, mille viib meisterlikult läbi ajakirjanik Aleksandr Zukerman, võtavad osa politoloog Rein Müllerson (Suurbritannia – Eesti), jurist Peeter Järvelaid, poliitik ja kunstitegelane Jaak Allik, noorsooliikumise liider Maksim Volkov ja Mihhail Kõlvart, Tallinna linnavolikogu esimees.

„Vene küsimus“ on Pervõi Baltiiski Kanali eetris iganädalaselt, laupäeviti, ning on juba ammu võitnud mitte ainult telekanali vaatajate huvi, vaid ka usalduse.
„Vene küsimus“ – laupäeval, kell 11:15, PBK kanalil.

Pervõi Baltiiski kanal on üks meediakanalitest, mis on Eestis esindatud ettevõtte Baltijas Mediju Alianse (BMA) holdingu Eesti esinduse – BMA Estonia poolt. Baltijas Mediju Alianse on rahvusvaheline meediagrupp, mis tegutseb kolmsed Balti riigis (Lätis, Leedus ja Eestis). Lisaks PBKle esindab BMA Eestis ka selliseid telekanaleid nagu NTV-Mir Estonia, REN TV Estonia ja nädalalehte MK-Estonia.