BMA telekanalites näidatavad saated autasustati TEFI televisioonipreemiaga

Tefi_2018

3. oktoobril, TEFI-2018 televisioonipreemia üleandmistseremoonial said mitmed Pervõi kanali ja REN TV saated ning projektid autasustatud hinnatud preemiatega. Kõik need saated on Eesti televaatajatele nähtavad Pervõi Baltiiski ja REN TV kanalite eetris, mis on Eestis esindatud mediaholdingu Baltijas Mediju Alianse (BMA) poolt.

„Telemängu“ nominatsioonis võitis saade, mis juba 40 aasta jooksul vastab küsimustele „Mis? Kus? Millal?“. Märkimisväärne on, et saatest on võtnud osa ka mängija Eestist – IT valdkonnas edukas ettevõtja Andrei Korobeinik. Mängu sügisseeriat on võimalik vaadata sel pühapäeval, 7. oktoobril, Pervõi Baltiiski kanalil.

Parimaks meelelahutussaateks tunnistati show „Õhtune Urgant“ – USA „Late Night Show“ saadete formaadi venekeelne adaptatsioon. „Suur aitäh, sõbrad, see on väga meeldiv. Täname kõiki, kes vaatavad meie saadet,“ ütles telesaatejuht Ivan Urgant preemia kättesaamisel.

Sporditeemaliste projektide seas valiti parimaks „Jääaeg. Lapsed“. Pervõi kanali uusaasta promoklippidest tuntud lõbusad oravad, keda PBK vaatajad näevad traditsiooniliselt talvises eetris, said aga TEFI preemia nominatsioonis „Eetrisisene/eetriväline telesaadete promo“.

Saate „Vremja“ uue kujunduse loomise eest sai eriauhinna Pervõi kanali informatsiooniprogrammide direktsiooni juht Kirill Kleimenov.

Kategoorias “Dokumentaalprojekt” sai TEFI autasustamise tseremoonial parimaks REN TV kanali projekt “Meie aja kurikaelad” – saade, milles unikaalne informatsioon esitatakse mugavas toplisti formaadis. Igas episoodis avaldatakse andmeid kõmulistest sündmustest, nähtustest ja isikutest, fakte aga vaadeldakse kõige ootamatutest seisukohtadest lähtuvalt. Saade on eetris laupäeviti telekanalil REN TV Estonia.

Aleksandr Kott ja Konstantin Statski autasustati TEFI preemiaga seriaali „Trotski“ eest, parimaks näitlejaks sai Konstantin Habenski. Seriaali näidati edukalt Pervõi Baltiiski kanali eetris eelmise aasta sügisel.

TEFI preemia – parimate saavutuste eest televisioonikunsti valdkonnas – asutati 1994. aastal “Vene Televisiooni Akadeemia” fondi poolt. Tänavu laekus preemia asutamise hetkest alates rekordiline arv avaldusi – 591. Auhindu jagati sel aastal 34 nominatsioonis – 14 nominatsiooni “Day time eetri” kategoorias ja 20 nominatsiooni kategoorias “Evening Prime”. Traditsiooniliselt saavad võitjad auhinnaks Ernst Neizvestnõi loodud „Orfei“ pronkskuju.
TEFI-2018 telepreemia oli eetris Pervõi Baltiiski kanalil. Kordussaadet on võimalik vaadata portaalil www.tvdom.tv.
Baltijas Mediju Alianse on rahvusvaheline meediagrupp, mis tegutseb kolmes Balti riigis (Lätis, Leedus ja Eestis). Lisaks PBK’le esindab BMA Estonia Eestis ka telekanaleid NTV-Mir Estonia, REN TV Estonia, „Dom kino“, nädalalehte MK-Estonia ja portaali TVDom.tv.